Tietosuojaseloste, rekisteriselosteet, evästeet

Rekisterinpitäjä Upto Oy
Y-tunnus 0836994-5
Paavo Cajanderin katu 12
13200 Hämeenlinna
FINLAND

Tietosuoja-asioita hoitava henkilö: Pasi Anttila
pasi.anttila@upto.fi

  1. Säilytämme ja käsittelemme henkilötietoja asianmukaisesti.

Asiakasrekisterimme sisältää asianmukaista ja relevanttia tietoa. Pidämme tiedot ajan tasalla. Emme kerää arkaluonteista henkilötietoa.

Upto käyttää ulkopuolista palvelua CRM-järjestelmissä. Tietoja ei luovuteta kolmansien osapuolten käyttöön. Henkilötietoja ei siirretä EU:n ulkopuolelle, ellei se ole palveluntarjoajan teknisen toteutuksen kannalta välttämätöntä.

  1. Säilytämme ja käsittelemme henkilötietoja vain tiettyä nimettyä tarkoitusta varten.

Upto käyttää henkilötietoja, kuten sähköpostiosoitteita ja nimiä markkinointia ja myyntiä varten.

Rekisterin pitämisen peruste ja käyttötarkoitus

  • Asiakkaan henkilötietoja voidaan käsitellä seuraavia tarkoituksia varten:
  • Asiakassuhteen hoitaminen ja kehittäminen
  • palvelun toteuttaminen
  • asiakastapahtumien varmentaminen
  • asiakaspalvelun ja liiketoiminnan kehittäminen
  • markkinointi
  • analysointi ja tilastointi
  • mielipide- ja markkinatutkimukset
  • sekä muut vastaavat käyttötarkoitukset.
  1. Henkilötietojen käsittely edellyttää Uptolta sopimuksellista perustetta, oikeutusta tai henkilön itsensä antamaa suostumusta.

Henkilötietojen käsittely edellyttää jatkossa vähintään yhtä seuraavista perusteista: 1) sopimuksellista tai laillista oikeutta 2) oikeutettua etua 3) suostumusta. Ilman käsittelyperustetta Uptolla ei ole oikeutta kerätä ja käsitellä henkilötietoja.

Upto Oy kerää henkilötietoja markkinointia ja myyntiä varten verkkosivuilta ladattavilla oppailla. Latauslomakkeen yhteydestä löytyy valintaikkuna ”Haluan vastaanottaa Upton markkinointiviestintää”. Henkilön tulee rastittaa ruutu, mikäli henkilö haluaa ladata oppaan ja ottaa vastaan markkinointiviestintää.

Lähestymme olemassa olevia asiakkaitamme sähköpostimarkkinoinnilla. Mikäli et halua vastaanottaa markkinointiviestintää, voit pyytää meitä ottamaan sinut pois markkinointilistalta.

Mikäli lähestyt Uptoa esimerkiksi puhelun, sähköpostin tai yhteydenottolomakkeen kautta, lisäämme yhteystietosi CRM-järjestelmiimme. Voit pyytää meitä poistamaan tietosi koska tahansa.

  1. Säilytämme ja käsittelemme henkilötietoja vain niin kauan kuin niitä tarvitaan.

Poistamme henkilötietoja, mikäli niiden säilyttämiselle ei ole enää tarvetta. Tiedot poistetaan tai anonymisoidaan, mikäli niiden säilyttämiseen ei ole enää oikeutettua tarvetta. Poistamme säännöllisesti henkilöt, jotka eivät enää halua vastaanottaa markkinointiviestintäämme (opt-out).

Upto käy henkilötiedot läpi jokaisen sähköpostikampanjan yhteydessä. Päivitämme sähköpostiosoitteita ja poistamme samalla henkilöt, jotka ovat manuaalisesti (viesti, puhelu tms.) ilmoittaneet, etteivät halua markkinointiamme. Markkinointiviestin alaosasta voit myös peruuttaa tilauksen automaattisesti, jolloin CRM-järjestelmä poistaa sinut postituslistalta. Poistamme säännöllisesti postituksista kieltäytyneiden tiedot omasta CRM-järjestelmästämme.

  1. Pidämme henkilötiedot turvassa tietomurroilta.

Yrityksemme on vastuussa henkilötietojen turvallisesta säilyttämisestä. Huolehdimme käyttäjäoikeuksien asianmukaisesta hallinnasta. Testaamme järjestelmämmee luotettavuutta säännöllisesti. Mikäli tiedot vuotavat yrityksesi ulkopuolelle olemme velvollinen raportoimaan tästä 72 tunnin sisällä viranomaiselle.

Upto käyttää ulkopuolisten palveluntuottajien CRM- ja laskutusjärjestelmiä. Palveluntuottajat ovat vakuuttaneet, että heidän palvelunsa noudattaa tietosuojalainsäädäntöä. Lisäksi olemme jakaneet käyttäjävaltuutemme myös asianmukaisesti vain niille, jotka tarvitsevat tietoja.

Käyttämämme tietokoneet ja mobiililaitteet ovat salasanasuojattuja.

  1. Toimitamme kopiot pyynnöstä asianomaiselle henkilölle.

Uptolla on valmius vastata pyyntöösi omien tietojesi tarkasteluun, poistoon tai muutoksiin. Vasteaika on 30 päivää. Voit pyytää tietojen tarkastelua tai poistamista sähköpostitse myynti@upto.fi tai puhelimitse 0400 186333.

Tarkastus- ja oikaisupyyntö on tehtävissä puhelimitse, sähköpostitse tai postitse.

Muut rekisteriselosteet:

Upto Go -mobiiliviestintäkanavan tietosuojaseloste:  https://cdn2.hubspot.net/hubfs/2175393/Rekisteriselosteet/Rekisteriseloste_UptoGo.pdf

Upto Manager -näyttöviestinnän hallintaportaalin tietosuojaseloste: https://cdn2.hubspot.net/hubfs/2175393/Rekisteriselosteet/Rekisteriseloste_UptoManager.pdf

Evästeet

Käytämme sivuillamme ns. cookie-toimintoa eli evästeitä. Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle lähetettävä ja siellä säilytettävä tekstitiedosto, joka mahdollistaa internet-sivujen ylläpitäjän tunnistamaan usein sivuilla vierailevat kävijät, helpottamaan kävijöiden kirjautumista sivuille sekä mahdollistamaan yhdistelmätiedon laatimisen kävijöistä. Tämän palautteen avulla pystymme jatkuvasti parantamaan sivujemme sisältöä. Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja.

Käytämme niitä siten, että voimme tarjota asiakkaillemme kunkin yksilöityjen tarpeiden mukaisia tietoja ja palveluita. Mikäli sivuillamme vieraileva käyttäjä ei halua meidän saavan edellä mainittuja tietoja evästeiden avulla, useimmat selainohjelmat mahdollistavat eväste-toiminnon poiskytkemisen. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon se, että evästeet voivat olla tarpeellisia joidenkin ylläpitämiemme sivujen ja tarjoamiemme palveluiden asianmukaiselle toimimiselle.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.